Advies

Bent u op zoek naar een vakkundige reparateur, die vanuit eigen speelervaring als muzikant weet wat er nodig is voor optimaal speelplezier en die:

periodiek of voorafgaand aan een belangrijk evenement uw blaasinstrument een onderhoudsbeurt geeft?

Een instrument aanschaffen is iets waarbij u, zeker als het uw eerste instrument is, bij de aanschaf het best geïnformeerd wordt door een ervaren muzikant. Heeft u behoefte aan een (nieuw) topinstrument, of kan het met minder hetzelfde speelplezier geven. Moet het nieuw, of is tweedehands een betere optie.

Blazers Atelier Tilburg is geen dealer van merken, heeft geen grote voorraad en concurreert niet met de alom aanwezige aanbieders. U krijgt een onafhankelijk advies naar gelang uw wensen en vanuit de aanwezige ervaring en vakkennis.

Het instrument vervolgens gedurende jaren perfect spelend houden is een andere kwestie die ook u na aan het hart zal liggen. Veel en regelmatig spelen is (samen met met het nodige reiniging- en smeerwerk) het beste onderhoud, maar na verloop van tijd zullen onderdelen van uw blaasinstrument aan vervanging of afstelling toe zijn. Een regelmatige (jaarlijkse) onderhoudsbeurt hoeft niet duur te zijn, houdt uw instrument in topconditie, geeft u de zekerheid van een optimale klank, en bovendien worden hoge kosten wegens achterstallig onderhoud vermeden.

Als reparatiebedrijf voor blaasinstrumenten worden alle voorkomende werkzaamheden onder handen genomen die een langer leven van uw instrument garanderen. Ook speciaal gewenste aanpassingen kunnen in onderling overleg worden gerealiseerd, bijvoorbeeld als er sprake is van een bepaalde handicap. Wanneer er zich urgente, spoedeisende reparatieklussen voordoen, kan ‘t Blazers Atelier Tilburg voor u een uitkomst betekenen.

ontbrekende of kapotte onderdelen opnieuw vervaardigd

Dankzij de lessen van dhr. Ad “Soundking” Peeters, derde generatie instrumentbouwer te Tilburg, Kunt u steuntjes, kleppen, saxofoonnekken, klarinettonnetjes, complete ventielen, schroefjes, houdertjes, ringen, vingertoetsen, mondstukbuizen, stembuizen enzovoort laten aanpassen of vervangen in de werkplaats van het Atelier.

U vrijblijvend adviseert over (mankementen aan) alle gangbare blaasinstrumenten?

Voordat er daadwerkelijk begonnen wordt aan een klus, krijgt U een prijsindicatie , zodat u als klant van te voren weet waar u ongeveer aan toe bent. Als tijdens de reparatie blijkt dat er niet eerder ontdekte mankementen zijn die deze prijsindicatie ruim overschrijden, zal opnieuw (telefonisch) overleg worden gepleegd. Is een gevraagde reparatie zinloos of zijn er alternatieven mogelijk, dan zal ook dit van te voren worden overlegd. Hierbij valt te denken aan instrumenten die in een afwijkende stemming gebouwd zijn, instrumenten die inmiddels “op” zijn, of instrumenten die de naam “muziekinstrument” amper verdienen omdat ze niet vakkundig geconstrueerd zijn of wanneer inferieure materialen zijn gebruikt.

Ook voor u een taxatierapport ten behoeve van bijvoorbeeld een verzekering kunt u bij het Atelier terecht.

Solderingen in tin, zilver of messing, uitdeuken, afstellen, polijsten, draaien, boren, frezen en verder alle voorkomende werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd waarbij geluidskwaliteit en speelgemak de leidraad is!

Zoals uit voorgaande punten mag blijken, zijn er niet veel klussen waarvoor bij Blazers Atelier Tilburg geen oplossing te vinden is. Heeft u een probleem met uw instrument, belt of mailt u,

want een advies kost niets!